Над 4000 гости от цялата страна се очакват на мотосъбора

...
Над 4000 гости от цялата страна се очакват на мотосъбора
Коментари Харесай

Очакват се над 4000 гости на мотосъбора край котленското село Кипилово

Над 4000 посетители от цялата страна се чакат на мотосъбора в местността Сайганица край котленското село Кипилово, сподели пред  Българска телеграфна агенция Иван Тодоров от мотоклуб " MSC Swallow 33 ", който провежда събора с поддръжката на Община Котел.

Шестото издание на мотосъбора ще се състои от 21 до 24 юли. 

Мястото, където се организира съборът, е доста зареждащо, описа Тодоров. На към два километра се намира Кипиловското кале – най-запазената римска цитадела на Балканския полуостров. За искащите да го посетят има обезпечен екскурзовод.

Специално място в събора имат децата, сподели Иван Тодоров. За тях е самостоятелен ъгъл, ще има и аниматор. Организаторите са подготвили детски игри с награди. По думите на кмета на Котел Коста Каранашев, в Кипилово е единственият рокерски събор, на който участват доста деца, дами, хора, които не са рокери. Така че, той се трансформира в един самобитен рокерски фестивал.

И тази година ще има патриотично шествие с слагане на венци и цветя пред паметника на патрона на града - Георги Раковски. То ще се състои в събота по обяд, когато рокерите ще създадат обиколка на Котел, която ще завърши на площад „ Възраждане “.

В музикалната стратегия сме се постарали да включим всевъзможни стилове, сподели Тодоров и добави, че наред с рокизпълнители като Васко Кръпката и „ Подуене блус бенд “, са поканени да вземат участие естрадни групи – „ Дует Перфект “, оркестърът за национална музика „ Варненци “, бандата „ Raising Hell “, четири девойки от „ Second to None “ и други. Очакват се и гайдари, а присъстващите на събора за поредна година ще могат да видят нестинарски осъществявания.

Организаторите залагат на българската кухня и дават обещание чевермета; ще има артикули и продукция на локални производители, както и на занаятчии. Според домакините, високите цени на горивата и неналичието на спонсори няма да спрат феновете на моторите, рокмузиката и планината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР