Над 400 жалби е получило министерството на правосъдието срещу частни

...
Над 400 жалби е получило министерството на правосъдието срещу частни
Коментари Харесай

Подадени са над 400 жалби срещу частни съдебни изпълнители през отминалата година

Над 400 тъжби е получило министерството на правораздаването против частни правосъдни (ЧСИ) изпълнителни предходната година.

Това сподели по време на парламентарния надзор министърът на правораздаването Надежда Йорданова, предава Българска телеграфна агенция.

Тя регистрира, че по 320 от получените 420 тъжби инспекциите са завършили. Дадени са оферти за формиране на дисциплинарни производства по 22 случая, а по други – инструкции за съблюдаване на закона.

Принудителното осъществяване не е единствено в пълномощията на ЧСИ, а също по този начин и в пълномощията на държавните правосъдни реализатори (ДСИ), посочи Йорданова. Когато става дума за обществени вземания има и обществени реализатори, уточни тя. Въпросът би трябвало да се гледа сложно, с цел да има общо оценка на насилственото осъществяване, уточни Йорданова от парламентарната естрада.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, който зададе въпрос към Йорданова по тематиката, съобщи, че партията приготвя промени в закона, само че у нас ЧСИ се трансфораха в „ част от незаконни схеми за заличаване на хора, изпаднали във краткотрайна неработоспособност “.

ДСИ се трансформират в анахронизъм, издръжката им е по-скъпа от това, което съумяват да съберат, сподели още Костадинов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР