Над 40 предложения бяха гласувани по време на първото редовно

...
Над 40 предложения бяха гласувани по време на първото редовно
Коментари Харесай

Над 40 точки гласуваха по време на януарското заседание на Общински съвет Стара Загора

Над 40 оферти бяха гласувани по време на първото постоянно съвещание за 2022 година на Общински съвет Стара Загора.

„ Ще бъдат наложени наказания на компаниите във връзка със забавянето на някои от плановете, които се правят сега. Обектите сега са на привършване и се оформя документите и ще бъдат въведени в употреба “, съобщи по време на разискванията по приемане на годишния доклад за миналата 2021 година на кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и екипът му, градоначалникът. Той изясни, че следва създаване велоалеи до Тракийски университет и кварталите „ Зора “ и „ Кольо Ганчев “.

Тодоров акцентира още един път значимостта на рехабилитацията и уголемение на връзката с Автомагистрала „ Тракия “ и създаване на нов метод и пътна връзка с аутобана при село Калояновец.

На първо четене беше утвърден Правилникът за изискванията и реда за съфинансиране на културни планове в община Стара Загора. Целта му е подкрепяне на свободната креативна самодейност на обособени създатели и креативен колективи, работещи на територията на общината. Правилникът планува основаването на нарочна експертна комисия, която да провежда процедурата по осъществяване на състезанието за асортимент на плановете, които да бъдат финансирани и не са включени в Културния календар на общината и програмата за подкрепяне и развиване на читалищата.

Старейшините поддържаха Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели – общинска благосъстоятелност за 2022 година, както и разпределението на жилищата от общинския жилищен фонд. Местният парламент освободи ликвидатора на „ Обредни действия “ ЕООД – в разпродажба и беше определена Даниела Демирева- Гюрова за нов ликвидатор на общинското сдружение. Одобрено беше оповестяването на състезания за избор на регистрирани инспектори за осъществяване на финансов одит за легализация на годишните финансови доклади за 2022г. на общинските търговски сдружения със 100 % общинско присъединяване.

Приети бяха доклад за активността на Общински съвет Стара Загора за интервала юли – декември 2021 година и годишен доклад за активността на публичния медиатор на Община Стара Загора за 2021 година. По време на тридесет и второто съвещание на локалния парламент бяха избрани минимална и оптималната цена за транспорт на пасажери, ползващи таксиметрови услуги в Стара Загора. Старейшините одобриха с 36 гласа „ За “ и 10 „ Въздържал се “ послание към Министър-председателя и членовете на Министерския съвет на Република България, по отношение на плануваното създаване на съоръжения за неутрализиране и/или оползотворяване на боклуци посредством изгаряне в региона на Източно-маришкия комплекс, част от който е на територията на община Стара Загора.

Одобрена беше Общинската тактика за поддръжка за личностно развиване на децата и учениците в Община Стара Загора (2021 – 2022) на съображение член 197, алинея 1 и алинея 2 от Закона за предучилищното и учебното обучение. С цялостно единогласие беше признато отпущането на еднократна парична помощ на Моника Маринова

Наименувани бяха четири улици в старозагорския квартал „ Железник “. Те ще носят имената – „ Николай Евров “, „ Васил Маринов “, „ Антон Митов “ и „ Морулей “.

В края на съвещанието ръководителят на Общински съвет Стара Загора Мария Динева разгласи, че за на следващия ден в 15.00 часа ще бъде планувано изключителна сесия на локалния парламент.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР