Над 40 бездомни кучета живеят необезпокоявани в Златни пясъци. Глутниците

...
Над 40 бездомни кучета живеят необезпокоявани в Златни пясъци. Глутниците
Коментари Харесай

Живущи на Златни пясъци се оплакаха от глутници кучета

Над 40 бездомни кучета живеят необезпокоявани в Златни пясъци. Глутниците тормозят живеещите и работещите в курортния комплекс. За това сигнализираха украински бежанци, които са настанени в хотели там, оповестява БНР. Някои от тях към този момент са били жертви на бездомни кучета. Подавали са сигнали в полицията и в Община Варна, като досега реакция от там няма.

Сутрин и вечер, когато е към момента мрачно, хората не могат нито да изоставен, нито да се приберат, тъй като кучета непрестанно атакуват. Альона Яварварова е една от потърпевшите.

„ През ноември предходната година пострадах. Подадох сигнал. Две кучета ме нападнаха и ме ухапаха по крайници. Бях в Окръжна болница, кодето ме превързаха и ми издадоха документ, че съм потърпевша. Личният ми доктор ми изписа антибиотици. Лекувах се у дома. Никой с нищо не ме компенсира. Подадох сигнал в полицията. Те го одобриха, по-късно направихме подписка. И нея внесохме и от там ни пренасочиха към Община Варна. Написах заявление, с цел да подхващат някакви дейности. Имам входящ номер. След месец без отговор още веднъж потърсих Общината, от където ми дадоха телефон на човек, който би трябвало да се погрижи за кучетата. Отговор още веднъж няма ", сподели Яварварова.

Друга потърпевша от кучешките нападения е Ала Пономаренко. Кучетата я атакуват измежду бял ден. " Kучетата ме нападнаха изведнъж. Дори не съумях да отвръщам. Не разбрах какво става. Едно от тях ме ухапа по крайници. Останалите лаеха по мен. Много се уплаших. Не знаех какво да върша. Опитах се да им приказвам умерено, само че това не помагаше. Притеснявах се доста, че ще ме атакуван. Успях да напиша в общата ни група, че съм в заплаха. Дойдоха мъже с пръчки и ме отърваха от кучетата ", разяснява Ала Пономаренко.

Жените се тормозят най-много за децата и по-малките, които не могат да се пазят сами, оплаква се Анастасия Городецкая. „ Има доста потърпевши. Нахапани са по краката. Една жена, която рано сутринта върви на работа, я нападнаха напряко пред хотела. Подаваме сигнали, реакция няма. Винаги има някакви уклончиви отговори. Това не е обикновено. Хората започнаха да си купуват електрошокови устройства, с цел да се защищават. Шокът е огромен, а за децата е просто необратим ", уточни Анастасия Городецкая. Според нея не е обикновено рискови животни да се разхождат свободно там, където живеят хора.

 Алек Хмилевски упорства да се вземат ограничения за сигурност: " Има деца, има дами. Неведнъж е имало набези от бездомни кучета. Те са рискови както за живота, по този начин и за здравето. Не се усещаме в сигурност. Молим управлението на Община Варна и полицията да подхващат дейности, които да подсигуряват сигурността ".

В края на предходната година стана ясно, че Общинският подслон на Варна за безстопанствени кучета в с. Каменар още веднъж е без ветеринар. Докато не бъде назначен ветеринарен доктор, екипът няма право да прибира животни от улиците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР