Над 4.3 млрд. лева без ДДС ще струва наложителна подмяна

...
Над 4.3 млрд. лева без ДДС ще струва наложителна подмяна
Коментари Харесай

Регионалното министерство предлага мащабна подмяна на мантинели за над 4.3 млрд. лева

Над 4.3 милиарда лв. без Данък добавена стойност ще коства наложителна замяна на мантинелите по републиканските и общински пътища. Това е записано в Наредба за изискванията и реда за потребление на ограничаващи системи за пътища и условията към тях, която е за публично разискване до 12 април от Министерството на районното развиване и благоустростройството.

В период до една година от датата на влизането в действие на наредбата, администрацията, ръководеща пътя, или притежателят на пътя следва да одобряват дълготрайна стратегия за обезпечаване на зоната за сигурност на съществуващите пътища посредством унищожаване, пренасяне, модифициране и обезопасяване със съответни ограничаващи системи за пътища на заплахите, като оптималният период за осъществяване на тази стратегия е: Според данните дължината на републиканските пътищата е 19 925 км., а съществуващите мантинели са 6922 км. На 40% от общата дължина на съответните класове републикански пътища е належащо да бъде осъществена замяна на съществуващи ограничаващи средства с нови, отговарящи на условията на плана на разпоредба. В този % са включени и сектори, на които все още не съществуват мантинели, само че заради съблюдаване на условията за обезопасяване на крайпътното пространство е належащо монтиране на нови или удължение на съществуващите.

Според претекстовете към наредбата разноските, които българското общество носи, свързани с отрицателното въздействие на пътнотранспортните катастрофи, доближават основни размери и съгласно проучване на катедра " Икономика на превоза и енергетиката " на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) се мерят в 27.027 милиарда евро за интервала от 2012 година до 2021 година

В посочения 10-годишен интервал в България вследствие от зародили пътно-транспортни катастрофи на самокатастрофирали водачи (поради боричкане в крайпътно оборудване, в дърво, в дирек, в склон, в защитна ограда и др.) са починали 1 501 души, други 12 231 души са ранени, от които към 3 100 души са ранени тежко.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР