Над 38 милиона европейски граждани не могат да си позволят

...
Над 38 милиона европейски граждани не могат да си позволят
Коментари Харесай

Лятната почивка - мираж за милиони европейци

Над 38 милиона европейски жители не могат да си разрешат едноседмична почивка, сигнализира най-големият профсъюз в Европа.

Проучване, извършено от Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC), откри, че през 2020 година 38 милиона души, т.е. 8% от популацията на Европейски Съюз, е трябвало да зачеркнат почивката през лятото като опция.

Румънците, гърците и литовците са в най-тежко състояние. Над 40% от популацията не може да си разреши отмора. Същевременно, в Австрия, Дания и Финландия единствено към 7% от популацията има подобен проблем, написа Euronews.

Заместник-генералният секретар на ETUC Естер Линч съобщи, че в този момент са нужни по-добри условия на работа, с цел да се избегне зимата на неодобрение.

Сред служащите има действителен боязън от неспособност за свързване на двата края, заплащането на наема, пазаруването на храна и съществени неща, като да вземем за пример да можеш да си позволиш отмора със фамилията си, ги няма, сподели тя.

Този проблем въздейства освен върху служителя, само че и върху неговото семейство и обществото. Важно е да се разбере, че служащите са доста комплицирани и това комплициране ще открие пътя си към улиците и вземането на политически решения.

За Исмаел Албаи, белгиец с четири деца, проектите за лятото от дълго време са отпаднали на фона на по-високите сметки и неналичието на пари в банката. По думите му, локалният басейн в Брюксел е най-близката дестинация, която фамилията му може да си разреши тази година.

Почивките стават все по-скъпи и с цел да отпътува на отмора, ще ми трябват най-малко 5000 евро, сподели Исмаел.

Преди ходехме всяка година на отмора, а в последно време единствено един път на две-три години, добавя той.

Предвид инфлацията и тревожната скорост, с която нарастват сметките, от ETUC предизвестяват, че нещата за елементарните европейски жители единствено ще се влошат, в случай че не се подхващат дейности скоро.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР