Над 3700 раници, подредени в редици като надгробни камъни в

...
Над 3700 раници, подредени в редици като надгробни камъни в
Коментари Харесай

Тъжно послание към света: Гробище от ученически раници се появи пред централата на ООН

Над 3700 раници, подредени в редици като надгробни камъни в гробище, бяха изложени през вчерашния ден пред централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк. С това УНИЦЕФ желае да притегли вниманието към децата, станали жертви на спорове, съобщи ДПА.

Всяка от 3758-те раници от плана на УНИЦЕФ символизира загубата на един детски живот в зони на спорове през 2018 година, заяви организацията в официално съобщение.

Инсталацията е обръщение към международните водачи преди годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи УНИЦЕФ.

Хенриета Фор, изпълнителен шеф на организацията сподели, че тази година Общото заседание ще означи 30-та годишнина от подписването на Конвенцията за правата на детето и планът би трябвало да подсети на международния хайлайф какви рискове тегнат над децата, живеещи в зони на спор, инфомира Българска телеграфна агенция.

В отчета от 2019 година на генералния секретар за децата и въоръжените спорове се споделя, че над 12 000 деца са били убити или осакатени предходната година в зони на спорове и това са тестваните обстоятелства, само че действително броя може да е доста по-голяма, прибавя ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР