Над 350 души се възползваха от възможността да измерят кръвната

...
Над 350 души се възползваха от възможността да измерят кръвната
Коментари Харесай

Над 350 души се включиха в безплатното измерване на кръвна захар, организирано от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен

Над 350 души се възползваха от опцията да измерят кръвната си захар през днешния ден по време на проведените безвъзмездни измервания по поводСветовния ден за битка с диабета. Пациентите получиха и съвещания от лекарите и експертите по здравни грижи от Отделението по ендокринология на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински- Сливен ”, които бяха основатели на събитието.

Кампанията беше ориентирана към всички, които нямат диабет, само че имат риск да го развият. В рисковата група са тези хора, които имат диабетно заболели в рода, които имат наднормено тегло, затлъстяване в региона на талията и корема и имат високо кръвно налягане. Рискови са и пациентите с претърпян съдов случай - инсулт или инфаркт, или такива, които имат признаци, следени при диабета – непрекъснат апетит, жадност, постоянно уриниране, ненадейно внезапно намаляване на тегло или прекалено наддаване.

„ Важно е хората в рисковата група да бъдат изследвани и съветвани преди заболяването да влезе в живота им “, сподели лекар Наталия Канева –началник на Отделението по ендокринология в болничното заведение.

463 млн. души, или всеки един от всеки 10 възрастни в света, имат захарен диабет. 586 000 индивида в България живеят със захарен диабет и още 146 000 българи са наранени, само че не знаят и не се лекуват. Диабетът може да докара до съществени животозастрашаващи затруднения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР