Над 3000 розови храста са засадени тази пролет от Градини

...
Над 3000 розови храста са засадени тази пролет от Градини
Коментари Харесай

Пловдив разцъфна в различни цветове

Над 3000 розови храста са засадени тази пролет от " Градини и паркове " в Пловдив. Всички цветя са отгледани в разсадника на предприятието на Рогошко шосе.

Попълнени са разграничителните пътни линии по бул. „ България “ и „ Карловско шосе “. Част от храстите бяха унищожени, най-вече вследствие на пътнотранспортни катастрофи, само че и от вандалски прояви и обири.

Нови цветя са посадени и на други места, където са прекарани поливни системи. Допълнително над 500 чайно-хибридни рози разцъфтяват в разграничителната линия на бул. „ Цар Борис III Обединител “ от южната страна на Тунела.

Заради реконструкцията на подлеза на ул. „ Гладстон “ предходните насаждения бяха извадени и преместени из паркове и градини.

„ Веднага откакто строително-ремонтните работи завършиха, докарахме нова почва и възстановихме поливната система. Още през май чакаме и там да разцъфтят първите рози. Те ще красят булеварда чак до края на ноември. Вярваме, че ефектното цветово комбиниране от тъмночервени с жълти рози ще се хареса “, разяснява шефът на „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР