Над 3000 американски военни пристигнаха в Червено море на борда

...
Над 3000 американски военни пристигнаха в Червено море на борда
Коментари Харесай

Над 3000 американски военни пристигнаха в Червено море с бойни кораби

Над 3000 американски военни дойдоха в Червено море на борда на два военни кораба в границите на ново разрастване на военнослужещи, целящо да разубеди Иран да задържа петролни танкери, предадоха международните организации, като се позоваха на американските военноморски сили.

Иранското министерство на външните работи разкритикува американското военно наличие в района, което, съгласно него, в никакъв случай не е създавало сигурност. " Интересите на Съединени американски щати в този район постоянно са ги тласкали към поддържане на неустойчивостта и несигурността ", се споделя в изказване на ведомството.

Военните дойдоха на борда на корабите " Батаан " и " Картър хол ". Те навлязоха в Червено море през вчерашния ден, откакто минаха през Суецкия канал, споделя Пети американски флот в изказване.

Това разполагане на военнослужещите бе оповестено през юли от американското министерство на защитата. То цели да разубеди дестабилизиращите действия и да деескалира районните напрежения, подбудени от задържането от Иран на търговски кораби, съобщи представителят на Пети американски флот, пълководец Тим Хоукинс.

" Батаан " е десантен транспортен съд вид амфибия, който може да транспортира самолети и хеликоптери, както и средства за дебаркиране. " Картър хол " е дебаркационен кораб, транспортиращ до сушата военни и тяхното съоръжение.

През юли Съединени американски щати оповестиха разполагането в Близкия изток на боен транспортен съд и на изтребители Ф-35 и Ф-16.

Без да загатна това разполагане, представителят на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война - идеологическата войска на Иран - Раазан Шариф  предизвести през днешния ден, че неговата страна е стигнала едно равнище на мощност, позволяващо й да реагира на всеки застрашителен акт от страна на Съединени американски щати.

Според американската войска Съединени американски щати е спряла или е пробвала са спре над 20 кораба, плаващи под интернационален байрак във водите на Залива през последните две години.      
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР