Над 300 000 членове на най-големия синдикат на медицински сестри

...
Над 300 000 членове на най-големия синдикат на медицински сестри
Коментари Харесай

Медсестрите във Великобритания се готвят за голяма стачка

Над 300 000 членове на най-големия профсъюз на медицински сестри във Англия ще гласоподават за оповестяване на стачка с искане за нарастване на заплатите, което да подхожда на растящата инфлация, съобщава " Ройтерс ".

Това ще бъде най-голямото гласоподаване в 106-годишната история на синдиката.

Кралският лицей за медицински сестри съобщи, че е бил заставен да предприеме този ход след години на действителни съкращения на заплатите в бранша, които са разубеждавали хората да се причислят към финансираната от страната Национална здравна работа, в резултат на което има дефицит на фрагменти.

Персоналът ни е непълен, недооценен и нископлатен, заяви енералният секретар и основен изпълнителен шеф на Колежа Пат Кълън.

Години наред нашата специалност беше тласкана към ръба и сега пациентите заплащат цената със сигурността си, добави той.

Синдикатът заяви, че иска нарастване на заплатите с 5% над инфлацията, за да бъдат преодоляни действителните съкращения на възнагражденията, защото членовете му се борят с възходящите разноски за живот.

Председателят на синдиката уточни, че заплащането под инфлацията значи, че служителите не могат нито да си разрешат да останат, нито да се причислят към специалността, и добави, че  " грижите за пациентите са изложени на риск ", тъй като има хиляди незаети работни места за медицински сестри в цяла Англия.

Говорител на държавния отдел по опазване на здравето и обществени грижи изрази надежда медицинските сестри да обмислят деликатно въздействието, което всяка стачка би оказала върху пациентите.

Ние ценим упоритата работа на медицинските сестри и работим интензивно, с цел да ги подкрепим, увери той и напомни предходни нараствания на заплатите в бранша.

Синдикатът NHS, който към момента се възвръща от следствията от пандемията от COVID-19, е изправен пред най-тежката рецесия с личния състав на фона на изоставането в здравните грижи.

NHS, който дава гратис здравно обслужване от 1948 година, означи рекордно нарастване на броя на хората, чакащи за рутинно болнично лекуване, а също и увеличено време за очакване в отделенията по травматология и незабавна помощ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР