Над 30 са труповете на котки, които са намерени от

...
Над 30 са труповете на котки, които са намерени от
Коментари Харесай

Полицията в Бургас разследва убийството на 30 котки

Над 30 са труповете на котки, които са открити от жители в бургаския жилищен комплекс „ П.Р.Славейков “. Те са открити към блокове с номера 4,12,19,68. Първите сигнали за ужасяващите находки станаха факт при започване на седмицата. Тогава бяха открити 12 мъртви животни. Два натрупа са конфискувани от полицията и от чиновници на Обществен ред и сигурност за аутопсия.
Днес ОДМВР Бургас излезе с публично мнение по случая. Според информация на регионалния представител на полицията Цветелина Рандева, казусът се проверява. Във Второ Районно ръководство Бургас е постъпила информация за голям брой трупове на улични котки, открити в разнообразни региони на жилищен комплекс. Информацията е от жители и от съдружие „ Милосърдни сърца “. Според зоозащитниците, котките евентуално са убити. За определяне на точната причина за гибелта, част от телата на животните са конфискувани и ще бъдат изпратени за експертно ветеринарно умозаключение в Стара Загора.
Бургас е един от градовете в които по специфична стратегия се прави безвъзмездна кастрация на бездомни котки. Ловецът на котки към общината Ивайла Боянова също е наранена от казуса, тъй като част от животните които храни пред блока са били убити.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР