Над 30 000 българи вече се консултират редовно при лекар

...
Над 30 000 българи вече се консултират редовно при лекар
Коментари Харесай

Над 30 000 българи вече се консултират с лекар онлайн

Над 30 000 българи към този момент се съветват постоянно при доктор онлайн, без да излизат от вкъщи си. Само за последните два месеца прегледите са 10 пъти повече от нормално. Това сочи статистика на най-голямата платформа за телемедицина в България Healee (https://www.healee.com/bg)
Безплатното приложение дава опция за надеждна видео консултация с доктор. То може да бъде свалено на телефон или таблет от Гугъл play и App store, както и да се употребява онлайн на уеб страницата www.healee.com.
Платформата разрешава да се изпрати електронен медицински картон, да се заплати онлайн за обзор, да се изпращат лабораторни резултати.  Пациентите могат да споделят медицински елементи за положението си, както и всичко нужно за връзка - чат, изпращане на фотоси, медицински изображения (включително ЯМР), аудио файлове, аудио и видео позвъняване и други
През последните месеци лекарите също проявават голям интерес към Healee. Регистрираните медици към този момент гонят 1000. Те са от всички специалности, като най-търсени в последните седмици са психиатрия, обща медицина, педиатрия, дерматология, акушерство и гинекология, УНГ, хомеопатия.
Голяма част от лекарите, които употребяват Healee, са изявени имена в своята компетентност, с изявления в български и непознати профилирани издания и дипломи от най-големите клиники в света.
Според лекарите, регистрирани в приложението, най-голямото преимущество е, че в сегашната обстановка това е най-сигурният метод да практикуват специалността си и да продължат да лекуват пациентите си, без да излагат на риск нито тях, нито себе си.
За огромна част от специалностите, когато не се постанова физически обзор, това е и облекчение, защото по този метод не се натоварва здравната система - няма потребност да се пълнят лечебните заведения, да се основават опашки пред кабинетите, да чакаш с дни за свободен час - в случай че има опция, лекарят ще ти помогне и в извънработно време.
„ Горди сме, че в този сложен миг на изолираност, можем да предложим безвъзмездна опция на визитата в болница или медицински кабинет. Най-голямото ни преимущество е, че можем да свържем пациенти и лекари без значение от обитаемото място, където живеят. Това подсигурява бърза, качествена и ефикасна здравна услуга във времена, в които тя е витално значима.  За лекарите от някои специалности, които не могат да продължат да преглеждат онлайн пък, Healee е единственият комфортен метод да лекуват и съветват пациентите си, както и да практикуват специалността си.
Вярваме, че това е значима стъпка към дигитализацията и развиването на здравната система в една нова посока, в интерес на всички пациенти и лекари “, настояват от екипа на приложението.
Пациентите могат да употребяват Healee по три метода :
Те могат да намерят своя доктор или да изберат различен експерт и да започват онлайн консултация с него - посредством известия, видео или аудио диалог.
Неalee дава опция и за запитвания към селекциониран екип от лекари. Пациентите разказват казуса си, като може да прибавят фотоси и здравна документи, и получават отговор от някой от лекарите в обезпечен период.
Приложението разполага и със специфичен Healee Chatbot, който посредством чат дава къса информация какво би могло да бъде болестта и към кой от лекари може да се обърнете за онлайн консултация - бързо, елементарно и без неразбираеми въпроси.
Изключително значимо е да се подчертае, че всяка персонална информация, която се дава посредством Healee, е изцяло предпазена. Същото важи и за заплащанията през приложението – те се правят с карта, Paypal или epay.
Приложението е гратис за консуматори и лекари от България - пациентите заплащат само на лекарите прегледите и услугите, които употребяват.
В някои случаи, посредством Healee лекарите оферират по-ниски цени на консултациите си, в сравнение с в кабинет. Причината е, че приложението им пести средства за поддържане на приемен кабинет.
За Healee
Основатели на Healee са Христо Косев и Йосиф Дишлиев - експерти, които сплотяват дълготраен опит в компютърните технологии и цифровото опазване на здравето.

Христо Косев е един от създателите на Telerik, водач в бранша на принадлежности за разработка на програмен продукт, добита от американската компания Progress през 2014 година

Йосиф Дишлиев е един от създателите на MediCloud – компания, разработваща дентален програмен продукт, основана през 2012 и добита от Curaden AG – най-голямата компания за дентално здраве в Швейцария.

Екипът на Healee събира и едни от най-хубавите софтуерни инженери и дизайнери от Telerik.

Консултант на приложението е международно известният академик доктор Росица Лазова.

Д-р Лазова прекарва 20 години от кариерата си като доцент в катедра по дерматология в Йейлския университет. В момента е шеф по дерматопатология в California Skin Institute в Сан Хосе, Калифорния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР