Над 250 свидетели са разпитани по обвинението, което Софийската градска

...
Над 250 свидетели са разпитани по обвинението, което Софийската градска
Коментари Харесай

Над 250 свидетели са разпитани по обвиненията срещу Божков

Над 250 очевидци са разпитани по обвиняването, което Софийската градска прокуратура внесе в съда против Васил Божков и още деветима души, измежду които и жена му, малко по-рано през днешния ден. Това съобщи на брифинг в Съдебната палата прокурор Ангел Кънев, съобщи кореспондент на " ".

По думите му работата по досъдебното произвеждане е завършила през януари. " В рамките на два месеца предявявахме материалите по следствието на десетимата обвинени и екипите от техни бранители ", посочи магистратът и добави, че обвинителният акт е над 3000 страници.

Кънев е уверен, че събраните доказателства са годни и ще устоят в съда. Относно част от обвинените прокурорът сподели, че двама са били шефове на някогашната Комисия по хазарта и един шеф на дирекция и един специалист в комисията.

" Общата вреда, породена с осъществените действия - длъжностни закононарушения, е над 550 милиона лв. незаплатени държавни такси с четири търговски сдружения -
хазартни оператори ", уточни прокурорът.

" Има две обвинявания - едно за изнудване и едно за рекет във връзка с няколко физически лица, които са притежатели на две търговски сдружения, които са били конкурентни на част от обвинените по делото ", посочи Кънев.

По думите му в досъдебното произвеждане има и обвиняване за рушвет. Стана ясно, че събираните държавни такси са били неколкократно по-малки. Прокурорът призна, че измежду изнудваните лица са братята Найденови.

От държавното обвиняване не смятат, че все още са налице учредения, които да постановат съвещанията по делото да се гледат при закрити врата. Очаква се насрочване на разпоредително съвещание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР