Над 25 световни новости могат да се показват на тазгодишното

...
Над 25 световни новости могат да се показват на тазгодишното
Коментари Харесай

Машина изработва коронки за осем минути пред пациента

Над 25 международни новости могат да се демонстрират на тазгодишното здравното ревю " Медикус, денто, галения " в Международния панаир в Пловдив. Посетителите могат да видят първата в света стоматологична машина, която създава коронки и фасети непосредствено пред пациента в границите на едно посещаване.

Пловдив

Машината е единствената по рода си, която създава фасети, коронки и мостове пред пациента. Не се постанова протезните структури да се изготвят от зъботехник, което лишава време и удължава лекуването.
Д-р Тихомир Мурджев – шеф на компания за здравна техника: " Тя има 3D скенер, с който се сканира опустошения зъб непосредствено в устата и машината сама създава, прави дизайна на самата структура и я създава. "
И по този начин пациентът получава нова коронка единствено за 8 минути.
Д-р Тихомир Мурджев – шеф на компания за здравна техника: " Това е апаратът, който безусловно всичко се създава пред пациента, до момента в който се работи с него, и машината може да бъде сложена пред него и той вижда по какъв начин се създава неговата структура, която в безусловно същото помещение е безусловно подготвена, циментира се, слага се в устата и той повече не се връща в кабинета. "
Машината към този момент сполучливо се употребява в други страни, а занапред навлиза в България. Скоро с нея ще проработят две стоматологични практики, една от които е в Пловдив. Според компаниите този тип услуга няма да оскъпи зъболечението на пациента.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР