Над 2300 литра са задържани от ТД Митница Русе от

...
Над 2300 литра са задържани от ТД Митница Русе от
Коментари Харесай

Митничари откриха 700 литра нелегален алкохол в Луковит

Над 2300 литра са арестувани от Търговско дружество Митница Русе от началото на годината

На 23.02.2023 година митническите чиновници от Сектор „ Оперативен надзор - Свищов “ в Търговско дружество Митница Русе правят инспекция на частен дом, находящ се в град Луковит, заяви Агенция „ Митници “. В хода на инспекцията е открито, че в прилежащо помещение към парцела е разполагаем „ котел “ за преваряване на етилов алкохол, който не е регистриран като профилиран дребен обект за дестилиране. В прилежащо помещение митническите чиновници откриват 700 литра течност с тип и аромат на етилов алкохол в разнообразни туби с друга съдържимост без документи за обезщетен данък според Закона за акцизите и данъчните хранилища. Алкохолният артикул е конфискуван, като по случая е формирано досъдебно произвеждане.

В рамките на месец (18.01-15.02.2023 г) при разнообразни инспекции митническите инспектори от отделите „ Оперативен надзор “ в Търговско дружество Митница Русе са открили поредност от нарушавания на Закона за акцизите и данъчните хранилища, при които са конфискувани още 1455 литра алкохол без обезщетен данък. Вследствие на осъществените митнически инспекции е арестувано и едно оборудване за преваряване на етилов алкохол. По случаите са формирани две досъдебни производства и са формирани седем акта за определяне на административни нарушавания.

Общото количество на арестувания от Търговско дружество Митница Русе от началото на годината наливен алкохол без документи за заплатен данък надминава 2300 литра.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР