Над 2000 жертви на домашно насилие във Варненска област са

...
Над 2000 жертви на домашно насилие във Варненска област са
Коментари Харесай

Над 2000 жертви на домашно насилие във Варненско са потърсили правна помощ

Над 2000 жертви на домашно принуждение във Варненска област са потърсили подпомагане от Националното бюро за правна помощ. Това стана ясно на среща във Варна, в която взе участие заместник-министърът на правораздаването Борислав Ганчев.

По програмата работят 21 юристи и ромски посредници, които посещават жертвите в домовете им и оказват подпомагане, водят каузи за наставнически права и уведомяват съответните институции за съответния проблем.

Целта на плана, финансиран от Норвежкия финансов механизъм, е хората от дребните обитаеми места и ромските квартали да имат достъп до правни услуги, които в множеството случаи не могат да си разрешат.

Заместник-министърът на правораздаването сподели, че към този момент са подготвени измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение. Законопроектът планува да се усили от един на три месеца опцията за приемане на отбрана за хората, претърпели принуждение. Разширява се и кръгът на субектите, които могат да получат отбрана. Предвижда се и по-добра съгласуваност в дейностите на другите институции при оказване на помощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР