Над 200 пенсионери в Софийска област получиха топла вечеря и

...
Над 200 пенсионери в Софийска област получиха топла вечеря и
Коментари Харесай

Стотици пенсионери в софийско получиха топла храна за Коледа

Над 200 пенсионери в Софийска област получиха топла вечеря и хранителни пакети за Коледа. В навечерието на празника десетки доброволци от Правец се включиха в благотворителната самодейност, оповестява БНР.

Доброволческият тим на Юнона Кириакиду минава през 15 села в Софийска област, с цел да помогне на възрастни хора, които живеят на прага на бедността, споделя тя:

„ Обикаляме персонално по къщите и на всеки един подаваме пакет с храна. Тази година сме им създали скара, постна сърмичка, бобена чорба, баклавичка, плодове. "

Кириакиду и доброволците ѝ сплотяват сили за четвърта поредна година . По традиция те се събират в Правец, където готвят и събират пакетите с артикули, по-късно стартират обиколката си.

„ Виждат по какъв начин получават някакво почитание, само че неприятното е, че го вършим единствено по празниците. Би било добре да вършим това нещо непрекъснато, тъй като има по какъв начин да се случи. Виждайки какъв брой младежи се включват в това, което върша всяка година, аз съм възхитена от всички тези мои доброволци . Сигурна съм, че бихме могли да се обединим и това да го вършим доста по-често, освен по празниците. На тях им става доста прелестно, доста благо. Всичко, което вършим е за хората, те имат потребност от внимание. "

Всеки, който желае да подари артикули може да го направи посредством платформата „ Time Heroes “ .

„ Нека бъдем положителни, да оказваме помощ, дано да бъдем потребни. Кой с каквото може да направи, тъй като празниците не са скъпите дарове, празниците са това – да дадеш “, приканва Юнона Кириакиду.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР