Над 200 хиляди души демонстрираха в Лондон с искане за

...
Над 200 хиляди души демонстрираха в Лондон с искане за
Коментари Харесай

200 хил. души в Лондон поискаха незабавно спиране на огъня в Газа, сред тях бе и актьор от сериала Короната

Над 200 хиляди души демонстрираха в Лондон с искане за неотложно преустановяване на огъня в линията Газа, съобщи ДПА. Сред тях бе и актьорът Халид Абдала, който играе Доди ал Файед в сериала " Короната " на " Нетфликс ".

Това бе следващата събота на митинг в английската столица срещу военната интервенция, подхваната от Израел в отговор на нападението, осъществено от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " на 7 октомври. Речи на проявата, проведена от активистките групи Кампания за взаимност с Палестина, " Спрете войната " и Кампанията за нуклеарно разоръжаване, произнесоха някогашният водач на Лейбъристката партия Джереми Корбин и артистът Халид Абдала, участващ в сериала " Короната ".

Корбин, който в този момент е народен представител в Камарата на общините и бе показан от уредниците като " националния министър председател ", разкритикува държавното управление на Консервативната партия за " злокобната, ужасна оръжейна търговия с Израел ". Вашата военна поддръжка предизвиква толкоз доста от проблемите ", обърна се той към президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

43-годишният Абдала, който играе Доди ал Файед в сериала " Короната " на " Нетфликс ", довери, че е участвал на пропалестинска проява, когато е бил на три години, и в този момент е взел своите деца със себе си. Надявам се да не им се постанова да идват на площад " Трафалгар " в центъра на Лондон " след 20, да не приказваме след 40 години ", " с цел да желаят правдивост, с цел да желаят завършек на окупацията ", сподели английският артист от египетски генезис.

Британската полиция заяви, че е задържала на демонстрацията мъж, който призовавал за оказване на поддръжка на неразрешена терористична организация.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР