Над 200 българи и чужди туристи вече 15 часа са

...
Над 200 българи и чужди туристи вече 15 часа са
Коментари Харесай

Хаос на летище Франкфурт- Хан, над 200 българи блокирани заради провален полет от София

Над 200 българи и непознати туристи към този момент 15 часа са блокирани на летище Франкфурт-Хан, в очакване на полет за София.

Самолетът на самолетна компания Wizz Air е трябвало да излети нощес, 5 август в 21,20 часа по разписание към българската столица.

Отлагаха на три пъти часа за тръгване без да дават никаква информация. Накрая, малко преди среднощ, оповестиха, че полетът за България се анулира за 6 август в 16,10 часа. Това описа по телефона от немското летище 24-годишната Ивелина. Тя е студентка, прибирала се за лятната почивка.

Решението за анулирания полет провокирало мощно възмущение измежду пасажерите. Стигна се до цялостна безредица на моменти, хората бяха превъзбудени, възмутени, крещяха, ругаеха София, тъй като все с тази дестинация имало проблеми. Стигна се даже до опит гневните пасажери да блокират придвижването на колите пред летището.Отвратително е, че те слагат в капан в среднощ, без опция да предприемеш различен вид, без алтернатива да си наемеш хотел или да си осигуриш даже най-малък комфорт. Но най-гадно е, че няма никаква връзка с компанията транспортьор. Дори обикновена информация не получихме – каква е повода. Неофициално стана ясно, че казусът е евентуално механически.

Провалил се е и полетът от София - самолетът въобще не е изхвърчал. Явно и на софийското летище е имало проблеми, споделя сънародничката ни. Според нея протичащото се е извънредно неприятна реклама за България и то в разгара на туристическия сезон. Пътници коментирали, че все проблематични са полетите от и за България, без да имат визия за какво.

По думите на българката за проваления полет е имало пасажери, идващи от Германия, Франция, Люксембург и Белгия, поради местоположението на летището. Изкарали са цялата нощ по пейките, на земята, някой спели по масите на кафенетата, обслужващи пасажерите на летище Хан. Изключително тежко е било за фамилиите с дребни деца.

Все отново се надяват през днешния ден в 16,10 часа аероплан за София да излети, все пак огромна част от пасажерите са декларирали, че ще търсят отговорност и компенсации от компанията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР