Над 20 тона строителни и битови отпадъци бяха събрани в

...
Над 20 тона строителни и битови отпадъци бяха събрани в
Коментари Харесай

Горските служители във Варненско почистиха над 20 тона отпадъци в горите край Аксаково

Над 20 тона строителни и битови боклуци бяха събрани в горите в землището на село Климентово, община Аксаково, от чиновници на ДГС Варна и Община Аксаково, като част от акцията “Да почистим България дружно “. По традиция и тази година чиновници на стопанството и техните фамилии се включиха в доброволческата самодейност по запазване на зеленото благосъстояние на България.

ДГС „ Варна “ обезпечи тежкотоварната техника за почистването, а Община Аксаково даде депото за изхвърляне на боклуци.

„ Периодично организираме акции по разчистване, само че решението на казуса със замърсяването изисква всички да бъдем виновни към опазването на природата и то освен в един съответен ден ", разяснява шефът на варненското горско стопанство инж. Ганка Димитрова.

Законът за горите планува санкция от 200 до 2000 лева за изхвърляне на боклуци и строителни материали, замърсяващи горските територии подсети Александър Арамов, ръководител на управителния съвет на Североизточно държавно дружество, което обгръща горските територии в 4 области – Варна, Добрич, Търговище и Шумен, като посочи, че ежеседмично с изключение на инспекциите срещу противозаконната сеч се правят и такива за нерегламентирано изхвърляне на строителни и битови боклуци. „ Разчитам на будното гражданско общество да подава сигнали на телефон 112 постоянно, когато стане очевидец на нередности в горите “ моли още той.

От Североизточно държавно дружество припомнят, че безконтролно изхвърлените боклуци нерядко покачват заплахата от възникването на горски пожари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР