Над 20 сигнала за агитация в интернет са получени в

...
Над 20 сигнала за агитация в интернет са получени в
Коментари Харесай

ЦИК: В 15 секции гласуват с хартиени бюлетини заради проблем с машините

Над 20 сигнала за пропаганда в интернет са получени в ЦИК в деня преди изборите, по които има две тъжби. По едната има взето решение. Всички те обаче са били за пропаганда в обществените мрежи, по тази причина не са наложени наказания. За този тип пропаганда законът не планува такива. Машините, с които е прекратено гласуването заради механически проблеми, са общо 15 за страната. ЦИК преглежда още 2 сигнала. Те са минали към гласоподаване с хартиени бюлетини, тъй като машините не са стартирали по верния метод. 

 

От ЦИК обясниха още, че всички машини са пристигнали в секционите изборни комисии, в това число и тези в чужбина. А към 2000 експерти ще наблюдават за механически проблеми с устройствата. 

 

" В някои секции с по две машини има проблеми с едната, не работи. Там продължава гласуването с втората машина. Има три сигнала за нарушавания в СИК, два са за това, че не в точния момент е почнал изборния ден ". Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева по Нова ТВ.

 

" Общият брой изборни секции в страната и отвън нея е 12 934, преносимите са 292, 15 са формирани в места за задържане, 121 в лечебни заведения. 755 са отвън страната. В 3264 секции се упражнява книжен избор - 2810 в страната и 454 в чужбина ", сподели тя. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР