Над 20 къщи в северната част на карловското с. Богдан

...
Над 20 къщи в северната част на карловското с. Богдан
Коментари Харесай

Над 20 къщи в Богдан са откъснати след наводнението

Над 20 къщи в северната част на карловското с. Богдан остават откъснати след наводненията през вчерашния ден.

Жителите са добре - част от тях са евакуирани, други са поискали да останат. Тази заран до тях са стигнали пожарникари, които са ги снабдили с храна, питиета и лекарства.

Щетите в Богдан са големи - голям брой паднали дървета, съборени постройки и здания, паднали електрически стълбове. Има и съборени къщи и липсва цяла една улица.

Пред Българска национална телевизия приказва Кольо Колев от селото, който е съумял да се избави от втората приливна вълна през вчерашния ден вечерта.

" Сутринта отпътувах рано на работа и нищо не предвещаваше, че ще има подобен процес. Реката беше леко придошла, само че въобще не валеше. Втората вълна ме хвана в двора - чу се ужасяващ звук, извънредно бумтене. В един миг видях една голяма вълна към 2 метра, която носеше големи букови трупи. След нея всичко светна ".

Колев се е избавил нависоко. Приземният етаж на къщата му и гаражът са наводнени.

" Природно злополучие - не мога по различен метод да го обясня. таз река е идвала доста пъти, само че в никакъв случай не е излизало от коритото си. За да няма спекулации - коритото не било занемарено, то си беше чисто. Река Стряма е на два километра отсам - тя не може да се влее тук. Обяснявам си бедствието със страхотните превалявания в Средна гора "

Селото е без ток и водоподаване.

" С продоволствието ще се оправим, само че има незабавна потребност от вода ", споделя Кольо Колев.

На място продължава да има спешни избавителни екипи и пожарникари. Следобед в центъра на селото започнаха да идват водоноски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР