Над 20 екипа работят по ремонтите на столичната улична мрежа.

...
Над 20 екипа работят по ремонтите на столичната улична мрежа.
Коментари Харесай

Засилено миене на столичните улици отчита Фандъкова

Над 20 екипа работят по ремонтите на столичната улична мрежа. Това съобщи пред Българска национална телевизия кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Според Фандъкова, откакто е завършило изобилното снеготопене, екипите незабавно са били изкарани на улицата за ремонтните действия по уличната мрежа и за разчистване на улиците и междублоковите пространства. По думите ѝ почистващите компании работят първо по основните булеварди, след което последователно минават към кварталните улици. Подобна е и организацията за ремонтите.

Столичният кмет изясни още, че екипите работят на към 40 обекта и всички върви по график. Цялата информация се качвала на уеб страницата на общината - както за миенето на улиците, по този начин и за ремонтите.

Тя дефинира зимата 2017 - 2018 година като " забавна " - лека, само че с доста динамично изменящо се време. Поради това към момента се изчислявало какви средства са спестени от по-леките метеорологични условия. По думите ѝ бюджетът сигурно не е изразходван изцяло.

" Тази година по принцип сме заложили повече средства за миене - към милион и 800 хиляди повече спрямо предходната година ", съобщи Фандъкова и добави, че останалите средства от зимата също ще отидат за миене. " Вече бяха измити съществени булеварди ", разяснява Фандъкова.

Според столичния кмет най-знаков и основен за актуалната година обект е улица " Граф Игнатиев ".
" Там следва да се работи и от страна на Софийска вода, с цел да се подмени напълно канализацията и водопровода, които са доста остарели. И сигурно би трябвало да се реконструира подземната инфраструктура, с цел да може след това да сме спокойни, че ще имаме повече живот на настилките ", изясни кметът. Ще бъде реконструиран и площад " Славейков ", градинката на " Св. Седмочисленици " и площад " Гарибалди ".

В умозаключение Фандъкова уточни и че в София не престават да строят детски градини. През тази година следва да се открият нови 4 детски градини, като в това време стартира строителството на други 8.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР