Над 20 000 са арестувани в Русия заради антивоенни протести,

...
Над 20 000 са арестувани в Русия заради антивоенни протести,
Коментари Харесай

Над 20 000 са арестувани в Русия заради антивоенни протести

Над 20 000 са задържани в Русия поради антивоенни митинги, съгласно специалист на Организация на обединените нации.

Има над 600 обвинявания за “антивоенна активност ”, заяви Марияна Кацарова по време на днешния спор в за обстановката в Русия в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева, съобщи ДПА.

Българката загатна Олег Орлов от правозащитната организация “Мемориал ”, който е измежду подсъдимите и го грозят 15 години затвор.

                 „ Мемориал “ беше почетен с Нобелова премия за мир преди година

Правата на индивида са все по-ограничени в Русия от години, написа Кацарова в отчет, показан по-рано тази седмица. Тя сподели, че Москва е засилила своите репресии след нахлуването в Украйна през февруари 2022 година

Съветът на Организация на обединените нации назначи Кацарова през 2022 година за специфичен делегат за обстановката с правата на индивида в Русия, само че Москва не признава мандата й и тя няма право да пътува до страната, написа Българска телеграфна агенция.

Руското държавно управление се отхвърли през днешния ден от правото си да разяснява отчета на Кацарова пред Съвета по правата на индивида.

Германският дипломат Катарина Сташ разкритикува протеста на Русия, като се има поради опита на Москва да си върне мястото в Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации, откакто беше принудена да напусне предходната година след нашествието, съобщи 24 часа.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР