Над 20 000 опасни дървета дебнат да се стоварят върху

...
Над 20 000 опасни дървета дебнат да се стоварят върху
Коментари Харесай

Дебнат ни 20 000 дървета убийци

Над 20 000 рискови дървета дебнат да се стоварят върху ни по улици, паркове и градини из цялата страна, оповестява в. "Телеграф ".

208 дървета са отстранени от улици, булеварди и дворове на детски градини и учебни заведения в София единствено през предходната седмица. Отделно екипите на Зелени системи са окастрили клони на други 105 дървета. Причина за ударната акция са зачестилите случаи на потърпевши от паднали клони и дънери. При един от тях 38-годишен мъж почина в частен парцел покрай "Цариградско шосе ".

Преди това пък голям клон падна върху майка и 4-годишния й наследник в Борисовата градина. Последният случай е от петък, когато клон се сгромоли върху автомобил на ул. "Васил Априлов " в центъра на столицата. Освен окастрянето на сухи и рискови дървета общината ще ревизира и тези, които са очевидно здрави. За задачата е оповестена поръчка за придобиване на специфичен уред томограф, който да изследва вътрешността на дърветата и в случай че се откри, че измежду тях има такива, които могат да паднат, те ще бъдат премахвани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР