Над 2.7 кг контрабандни златни и сребърни изделия на стойност

...
Над 2.7 кг контрабандни златни и сребърни изделия на стойност
Коментари Харесай

Откриха контрабандни златни и сребърни накити за над 71 лв. на „Капитан Андреево“

Над 2.7 кг контрабандни златни и сребърни произведения на стойност 71 478 лв. откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при три инспекции в края на месец март.

Голям брой недекларирани сребърни украшения са открити на 30 март, когато на пункта идва рейс с турска регистрация. В транспортното средство, ръководено от турски жител, пътували 19 пасажери от Турция за Румъния . В зоната за митническа инспекция всички те декларирали, че не придвижват артикули, подлежащи на забрани и ограничавания при импорт.

Автобусът е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която към мотора са маркирани необикновени плътности.

При последвалата физическа инспекция във въздухопроводните тръби над мотора на транспортното средство са открити 4 пакета, съдържащи произведения от бял метал. Според направената от експерт експертиза откритите общо 340 произведения, измежду които пръстени, огърлици, медальони, синджири гривни, обици са от сребро проба 925 с общо тегло 1499 грама на стойност 5396 лв.. Установено е, че бижутерийните произведения са благосъстоятелност на водача на рейса.
 Агенция Митници
При различен случай на 23 март при персонален обзор на мъж, който дошъл на пункта пеш, са открити 605.07 грама златни и 520 грама сребърни украшения . Мъжът - турски жител, декларирал, че пътува от Турция за Румъния и няма нищо за обявление. В хода на контролните дейности митнически чиновник разкрил под якето, с което е бил облечен пасажерът пакет със златни и сребърни украшения, които съгласно експертната оценка са на стойност 52 535 лв..

В същия ден, при друга инспекция на лек автомобил, с непозната регистрация са открити 158.40 грама златни произведения. Те били укрити от турска гражданка, която пътувала в лек автомобил от Турция за Германия. При митническата инспекция в дамската чанта на дамата, увити в кърпа, са открити златен пръстен, синджир, гривни и златно кюлче с вградени златни монети. Според експертната оценка изделията са от 14-каратово злато на стойност 13 547 лв.. 
 
Контрабандно пренасяните златни и сребърни произведения са арестувани. На тримата извършители са формирани актове по Закона за митниците.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР