Над 2,3 млн. лева от СОПФ ще одобри СОС за

...
Над 2,3 млн. лева от СОПФ ще одобри СОС за
Коментари Харесай

СОС ще разгледа предложения за инвестиции в образователна и спортна инфраструктура от СОПФ

Над 2,3 млн. лв. от СОПФ ще утвърди СОС за вложения в просветителна и спортна инфраструктура на съвещанието си в четвъртък.

Едно от предложенията е подмяната на топлоинсталацията на постройката на 121. СУ „ Георги Измирлиев “ в регион „ Триадица “. „ За момента най-належаща е незабавната замяна на всички тръби от отоплителната апаратура в огромната постройка, по тази причина на идната сесия на Градския парламент на 7 юли ще гласуваме отчета за финансирането ѝ със средства от Приватизационния фонд. Очаквам поддръжка на сесия от останалите политически групи в Съвета, тъй като здравето и животът на децата са най-важният приоритет за нас “ – разяснява ръководителят на СОС Георги Георгиев, който посети образователното заведение. Общата стойност на инвестицията е 163 870,63 лева

С 284 000 лева от фонда се предлага и създаване на многофункционална спортна площадка с съседен паркинг и трибуни в кв. „Кумарица“, гр. Нови Искър, и реновиране и облагородяване на прилежащите площи на стадиона. Целта е да се продължи развиването на спортната база и се дадат нови благоприятни условия за спорт и осъществяване на извънкласни действия. Това е значим фактор за привличане на деца и младежи за интензивно упражняване на всеобщ спорт, каквато политика ползва София като европейска столица на спорта. 140 000 лева ще бъдат отпуснати за реновиране на многофункционална спортна площадка в с. Балша, още веднъж в регион „ Нови Искър “. Със средствата се възнамерява да бъде актуализирана изкуствената тревна настилка, да се подменят напълно оградните мрежи и да се слагат защитни текстилни мрежи за попречване излизането на топките отвън обсега на игрището, както и да бъде реновирана осветителната система.

1 133 577,60 лева от средствата, отпуснати от Специализирания фонд, се плануват за главен ремонт и на Центъра за краткотрайно настаняване от фамилен вид „ Св. София “ в регион „ Илинден “.

Общинските съветници ще гласоподават и отпущането на 572 588,20 лева от бюджета на фонда за „ Реконструкция на дворно пространство и ограда на ДГ № 119 „Детска планета“ в регион „ Възраждане “. Обхватът на плана включва отчасти паркоустройство на двора с създаване на три броя детски площадки за новите групи, ситуирани в непосредствена непосредственост до новия корпус на детското заведение.

Спешен ремонт е нужен на детска площадка в квартал „ Младост 3 “. След разискване на съвещание на СОПФ, се предлага 20 000 лева да бъдат вложени в обезопасяването на люлки, пясъчник и пейки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР