Над 1700 сгради са били разрушени от силното земетресение с

...
Над 1700 сгради са били разрушени от силното земетресение с
Коментари Харесай

Сгради се срутват пясъчни фигури след земетресението в Турция

Над 1700 здания са били разрушени от мощното земетресение с магнитуд 7,4 (според други данни 7,8) по Рихтер в Турция тази заран, като в някои градове не престават са се срутват нови постройки.
Още по темата
Появиха се записи, на които се вижда по какъв начин видимо оживяла при труса постройка се срутва като картонена.

Най-малко 912 са починалите единствено в Турция вследствие на мощното земетресение покрай южния турски град Газиантеп рано тази заран, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Ранени са 5385, а точното количество на жертвите не може да се предвижда, съобщи президентът.

Така общият брой на починалите по последни данни в Турция и Сирия надвиши 1250 .

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства, локалните избавителни екипи не престават да търсят оживели под руините и да вадят живи и мъртви.

Сирийското министерство на опазването на здравето, представено от Франс прес, удостовери гибелта на минимум 239 индивида в регионите под контрола на президента Башар ал Асад. Броят на ранените там доближи 648.

В следените от бунтовници региони в северните провинции Идлиб и Алепо към този момент е доказана гибелта на 147 души, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Земетресението от 7,4 по Рихтер в Пазарджик, провинция Кахраманмарас, на дълбочина седем километра стана в 04:17 ч. локално време, заяви турската работа за изключителни обстановки. Според Евро-средиземноморския сеизмологичен център и Геологическата работа на Съединени американски щати магнитудът на труса е бил 7,8.

По-късно са регистрирани още 66 вторични труса.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР