Над 16 милиона чуждестранни туристи са посетили Турция от началото

...
Над 16 милиона чуждестранни туристи са посетили Турция от началото
Коментари Харесай

Над 16 милиона чуждестранни туристи са посетили Турция от началото на годината


Над 16 милиона задгранични туристи са посетили Турция от началото на тази година, което е със 185,7 % повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестява ТАСС, базирайки се на министерството на туризма на Турция.

Най-много задгранични туристи са пристигнали в Турция от Германия, на второ място е Русия, а на трето - Англия.

" През първите шест месеца Турция са посетили 16,365 милиона туристи, което е със 185,72 % повече от аналогичния интервал на предходната година ", се показва в известие на министерството.

Най-голям брой туристи са пристигнали в Турция от Германия - над 2 милиона души, което с 293 % повече от предходната година. На второ място е Русия с 1,455 милиона туристи - с съвсем 100 % повече. Третата позиция е за Англия с 1,264 милиона туристи - с 464 % повече.

Министърът на културата на Турция Мехмет Нури Ерсой заяви през вчерашния ден, че Турция възнамерява да одобри идната година 47 милиона туристи по отношение на 42 милиона през тази година. Приходите на Турция от туризъм през 2023 година се чака да доближат 37 милиарда $ по отношение на 35 милиарда $ в края на тази година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР