Над 16 000 лева общо отпусна община Асеновград на нуждаещи

...
Над 16 000 лева общо отпусна община Асеновград на нуждаещи
Коментари Харесай

ОбС-Асеновград отпусна пари за Мишо, Ники от Горни Воден и още петима нуждаещи се

Над 16 000 лв. общо отпусна община Асеновград на нуждаещи се жители.
От тях 7 000 лв. отдели Общинският съвет в града в помощ на Николай Иванов, измъчен от рак на дебелото черво. Ники от „ Горни Воден ”, както го знаят локалните, се бори от осем години с онкологично заболяване. Преди дни Actualno.com ви описа, че заради липса на пари има заплаха лекуването на момчето да бъде прекъснато, а положението му с всеки минал час се утежнява. Затова съветниците от Асеновград бяха единомислещи в решението си да го поддържат финансово. До момента Ники е изплатил 130 000 евро и остават за заплащане още 90 000 евро. Единствените му приходи са от пенсия в размер на близо 142 лв..
Освен поддръжка за Николай Иванов, локалният парламент в града отпусна еднократна обществена помощ и на Илмие Акиф. Сумата от 720 лв. й е нужна за наемане на човек, който да поставя грижи за нея и за татко й. Двамата са в тежко здравословно положение и имат потребност от помощник за потребностите си. Илмие Акиф е с диагноза " Мозъчно стомахче ". Заболяването не й разрешава да се обслужва сама, което постанова до нея непрекъснато да има човек. Жената живее с татко си, който е диагностициран с " Травматичен субдурален кръвоизлив " и също е с решение от ТЕЛК.
Финансово подкрепят бе и 34-годишният Иван Динев, чието жилище пострада съществено при пожар. Огънят е унищожил мебели, бяла, черна и компютърна техника и домашно имущество. Опушени са и стените, изгоряла е и дограмата на част от стаите. Пожарът е горящ на 01.07.19 година Мъжът бе подкрепят от съветниците с 2 000 лв.. Той е разведен и незает. Живее в обгорения апартамент дружно с майка си, която е пенсионерка, и двете си деца - момче на 10 година и момиче на 11 година
За 89-годишния Младен Желязков пък бяха отделени 300 лв.. Средствата са му нужни за закупуване на медицински консумативи (очна леща) за осъществяване на оперативна намеса. Мъжът е с диагноза „ Първична глаукома с отворен ъгъл ” и се предлага премахване на катарактата в едното око и слагане на вътреочна леща. 89-годишният асеновградчанин е вдовец и се устоя с пенсия в размер на към 190 лв.. Получава и месечна помощ от 65 лв., отпусната му от Дирекция „ Социално подкрепяне ”.
300 лв. Общински съвет-Асеновград отпусна и за Живка Тодорова на 45 година Средствата са нужни на дамата, с цел да заплати за осъществяване на генетични проучвания, които не се поемат от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Асеновградчанката е диагностицирана с „ Полип на дебелото черво. Полипентомия ”. Извършването на генетичните проучвания е целесъобразно, защото се касае за фамилна обремененост към болестта, само че дамата не може да си разреши сумата. 45-годишната асеновградчанка е безработна и като такава се подписва в „ Бюро по труда ”-Асеновград. От Дирекция „ Социално подкрепяне ” получава месечна помощ в размер на 49,50 лв. и интеграционни добавки – 22,50 лв.. Живка Тодорова към този момент е подпомагана от общината еднократно със 100 лв..
Още 1 000 лв. отдели Общински съвет-Асеновград за Фериде Бекир от асеновградското село Стоево. 62-годишната жена е диагностицирана с израстък на мозъка и през юли тази година е оперирана. Тя е безработна и не получава обществени помощи. Поради това, сумата за интервенцията, която е в размер на над 1 900 лв., е непостижима за нейните благоприятни условия.
Еднократна обществена помощ бе отпусната и за Мишо Кашидов. Детето е с диагноза „ Спастична церебрална парализа ” и се лекува в Китай. Малкият асеновградчанин е с 95% степен на увреждане с нужда от непозната помощ. Средствата, нужни за лекуването му единствено за година, са в размер на близо 60 000 лв., в това число самолетни билети и престой. За него е закупена и система за връзка и надзор с взор, която дава опция на детето да поддържа връзка. Стойността й е към 4 100 лв.. Доходите на фамилията са единствено от работната заплата на бащата на Мишо – Иван Кашидов – в размер на малко над 1 300 лв.. Финансова поддръжка имат и от Дирекция „ Социално подкрепяне ” – 930 лв. месечно. На постоянното си съвещание Общински съвет-Асеновград отпусна 5 000 лв., с единомислещо решение за Мишо Кашидов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР