Над 1500 са участниците от България и чужбина за откриването

...
Над 1500 са участниците от България и чужбина за откриването
Коментари Харесай

Над 1500 участници в откриването на Пловдив-Европейска столица на културата

Над 1500 са участниците от България и чужбина за откриването на семейството на Пловдив като Европейска столица на културата .

На огромна сцена в центъра на града ще бъде пресъздадена огромна и цветна метафора на всички съществени тематики от програмата на " Пловдив 2019 " и тяхното свързване под мотото " Заедно ". Спектакълът е озаглавен " Ние сме всички цветове ".

Сред изявените реализатори са Теодосий Спасов, Валя Балканска, немският музикант и продуцент на електронна музика Шилер .

Заради събитието се вкарват ограничавания за придвижването в част от централната зона на Пловдив.

Европейските столици на културата са едни от най-разпознаваните планове наЕС . Инициативата стартира през 1985 година с предлагането на тогавшния гръцки министър накултурата Мелина Меркури.

 Специален щаб се грижи за сигурността на Пловдив
Специален щаб се грижи за сигурността на Пловдив

За откриването на културната столица има смяна в придвижването

Идеята е градовете да се слагат в сърцето на културния живот на Европа . Гражданите могат да вземат присъединяване в дейностите, които не престават цяла година.

Титлата Европейска столица на културата носи нов живот в градовете, засилвайки тяхното културно, обществено и икономическо развиване. Много от тях, като Лил, Глазгоу и Есен демонстрираха, че тази купа може да е огромна опция да възстановят техните градски центрове , носейки креативност, гости и интернационално самопризнание.

 Иван Тотев: Пловдив ще остане вечно столица на културата
Иван Тотев: Пловдив ще остане вечно столица на културата

Направили рекламни одеяла без социална поръчка

Столиците на културата акцентират благосъстоянието на европейското културно многообразие и оферират пресен взор към споделената история и завещание. Те разпространяват взаимното съгласие и демонстрират по какъв начин универсалният език на творчествотo отваря Европа към културите в целия свят .

 АБВ пита какъв брой и по какъв начин харчи Пловдив за европейска столица на културата
АБВ пита какъв брой и по какъв начин харчи Пловдив за европейска столица на културата

Румен Петков счита за " безумно " церемонията по откриването да е на площада

Всички членки на Европейски Съюз, както и страните претенденти и евентуални претенденти за члество в Европейски Съюз и Европейската асоциация за свободна търговия/Европейското икономическо пространство, участващи в стратегия " Творческа Европа " могат да бъдат домакини на самодейността Европейска столица на културата.

Столиците през 2019 Под мотото " Заедно " , програмата за Пловдив 2019 включва град Пловдив и целия Южен Централен район на България, както и Варна, София и Велико Търново.

 Българска народна банка пуска в продажба сребърна монета
Българска народна банка пуска в продажба сребърна монета " Пловдив - Европейска столица на културата "

Цената на монетата е 78 лева

Тя включва повече от 300 плана , като да вземем за пример фестивали, шоута в огромен мащаб и планове основани в общности, структурирани към 4 тематики (Сливане, Трансофрмирне, Възраждане и Релаксиране). Те са свързани с присъщите черти на Пловдив, историята му, културното му завещание, както и провокациите пред града.

През годината едно от тепетата на Пловдив ще бъде превърнато във краткотраен детски град (проект " Детски град " ).

Градът ще предложения посетитетите да открият кирилицата посредством разнообразни изложения и семинари ( " Кирилизация " ). Ще бъде показана европейска продукция на тематика миграция, взаимно продуцирана от театри от Западните Балкани ( " 2019: " Европейска авантюра " ).

 Столица на културата ще донесе сериозен отзив за България, уверен Боил Банов
Столица на културата ще донесе сериозен отзив за България, уверен Боил Банов

Според него Пловдив е град с естествено обаяние

Другата европейска столица на културата за 2019 година е италианският град Матера . Под мотото " Отворено бъдеще ", Матера 2019 чества прямотата като основен детайл за размисъл за груповото бъдеще на европейското общество, със специфичен фокус върху общественото и културно приобщаване и взаимните нововъведения.

По-интересните събития включват " Ars Excavandi ", съвременен взор върху историята и културата на скритата архитектура; " Препрочитане на Ренесанса ", странствуване през артистичното минало на Базиликата и Апулия ; и " Поезия на простите цифри ", ревю за основната роля на математиката при работата на артистите през вековете.

Матера ще сложи и първия театър навън на операта " Селска чест " в съдействие с Театро Сан Карло .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР