Над 150 участници – млади лекари и специализанти, се включиха

...
Над 150 участници – млади лекари и специализанти, се включиха
Коментари Харесай

Хирурзи от ВМА оперираха на живо пред 150 медици от цяла България

Над 150 участници – млади лекари и специализанти, се включиха в първото издание на Sofia Hernia Days, проведено от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на Военномедицинска академия (ВМА), оповестяват от там.

Форумът се организира сполучливо след двугодишно отсрочване поради пандемията от COVID-19.

В исторически аспект има над 220 разказани методики за лекуване на хернии и то единствено за ингвинални хернии. Нито една методика не дава приемлив резултат и търсенето продължава и до през днешния ден с нахлуване на най-новите технологии, съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Бурни диспути провокираха полемиките „ Лице в лице”, както и следените онлайн оперативни интервенции, в границите на които бяха демонстрирани новаторски подходи за лекуване на ингвинални и вентрални хернии.

Идеята на уредниците е Sofia Hernia Days да се трансформира в регулярно събитие, защото херниологията предлага още доста забавни тематики за полемика, като държание при незабавни хернии, сложни вентрални хернии, които са най-голямото предизвикателство пред хирурзите, рецидивни вентрални хернии, нетипични хернии и други.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР