Над 150 нови случая на морбили са докладвани през изминалата

...
Над 150 нови случая на морбили са докладвани през изминалата
Коментари Харесай

Ад в Румъния! 7600 души се разболяха от най-коварната болест! Има ли опасност за нас?

Над 150 нови случая на морбили са докладвани през миналата седмица в Румъния, оповестиха здравните управляващи на страната. Общият брой на заболелите от началото на епидемията стартира в страната през септември предходната година е достигнал 7647, сочат данните на Националния център за наблюдаване и надзор на заразните болести.

Само в един румънски окръг - Тулча – не са регистрирани инфектирани. Повечето случаи са в западните региони на Тимиш и Караш-Северин. Най-засегнатата част от популацията са кърмачетата и децата под 9-годишна възраст, които не са били имунизирани. От началото на епидемията в северната ни съседка от морбили починаха 31 души, никой от които не е бил имунизиран. Представител на Министерството на здравеопазването заяви, че епидемията е под надзор.

Следващата седмица ще бъдат доставени над 570 хиляди дози от ваксина ROR - съвсем 200 хиляди дози повече по отношение на предходни години. Лекарите настояват, че единственият метод да се предотврати морбили е имунизацията, само че огромна част от популацията в Румъния отхвърля да се имунизира.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР