Над 150 малки артисти участваха в юбилейния концерт на ДВГ

...
Над 150 малки артисти участваха в юбилейния концерт на ДВГ
Коментари Харесай

150 малки артисти в юбилеен концерт

Над 150 дребни актьори участваха в юбилейния концерт на ДВГ „ Пеещите котенца “ във връзка 25-та годишнина от основаването на известната пловдивска групировка. Единадесет шлагери извършиха възпитаниците на Невена Кючукова, която повече от 50 години твори песни, стихове и мюзикъли за най-малките. Четири от изпълнените песни направиха своя дебют на пловдивска сцена. За първи път бе показана най-новата ария на вокалната група – „ Тротинетка “.

Заедно с надарените вокалисти на „ Пеещите котенца “ на сцената на Дома на културата „ Борис Христов “ излязоха техни другари от танцови обединения на 5 детски градини – „ Албена “, „ Вяра “, „ Зора “, „ Светла “, „ Слънце “, както и мини състав на Мюзикхолен спектакъл Пловдив, учреден от известния пловдивски хореограф Николай Серафонов – притежател на „ Награда Пловдив “. Децата с доста обич бяха подготвили танци по шлагерите на „ Пеещите котенца “, които обичат и да извършват в детските градини дружно с техните музикални ръководители.

Вокалистите на „ Пеещите котенца “ сътвориха приказен празник и невероятни страсти за публиката. На финала на спектакъла извършиха три от песните, с които показаха Пловдив в Италия и завоюваха златни медали от интернационалния арт конкурс „ Magia Italiana “, oткъдето се завърнаха с 5 наградата в конкуренция с повече от 400 деца от 5 страни. Малките пловдивски гении зарадваха меломаните с блестящи осъществявания и заредиха с празнично въодушевление публиката в залата на Дома на културата „ Борис Христов “.

Специални посетители на юбилейния концерт-спектакъл на „ Пеещите котенца “ бяха известният млад реализатор и композитор А.L.E.K.S. и фантастичните Мая и Пламен Ковачеви, известни като дует WEIL – носители на статуетка в категорията “Най-добри инструменталисти ” от Лас Вегас.

Те взривиха публиката със свои авторски произведения. Алекс Георгиев благодари на Невена Кючукова, че го е разкрила за музиката, когато е бил 5-годишен и е измежду първите членове на вокалната групировка дружно със своя брат Виктор.

Първите му самопризнания като създател стартират с „ Пеещите котенца “, а в този момент продължава да твори авторски сингли, които освен водят класациите в БНР ТОП 20 и са номинирани от БГ Радио, само че печелят любовта на меломаните.

„ За мен е голяма чест да бъда на юбилейния концерт на „ Пеещите котенца “ и бих желал да благодаря на прелестната госпожа Кючукова, която повярва в мен “, показа от сцената Алекс, който извърши „ Празна стая “ и взриви публиката. Дует „ Weil “ излязоха на сцената дружно с две пораснали „ Пеещи котенца “ – тяхната щерка Николет, която учи класическа китара в НУМТИ „ Добрин Петков “ и нейната другарка и дългогодишна солистка на вокалната група Екатерина Спасова.

Прекрасният квартет извърши обичаните за генерации меломани „ Амадеус “ и „ Стената “ с авторски аранжименти на дует „ Weil “ за електрически цигулка и китара. На сцената излезе и красивата Ива Ичевска, която извърши невероятния шлагер „ Синева “ на Васил Найденов и разчувства меломаните. Тя благодари на Невена Кючукова за това, че поема по пътя на музиката след прослушване и я включва във вокалната група, с която печели първите си медали от участия в състезания.

Ива е ученик на Езиковата гимназия и към този момент е призната с цялостна стипендия в Американския университет и макар че е лауреат на международни награди за достижения по математика, любовта й към музиката владее сърцето й и продължава да пее.

Още един прелестен посетител – пораснало „ Пеещо котенце “ завоюва овациите на публиката в Дома на културата. 9-годишният Михаил Атанасов извърши на ксилофон „ Скерцо “ под съпровода на своята прелестна майка Десислава Атанасова. Мишо от 4-годишен стартира да пее във вокалната група. Заедно с „ Пеещите котенца “ печели доста влиятелни призове, а преди 3 години с цялостен отличен е признат в НУМТИ „ Добрин Петков “, компетентност „ ударни принадлежности “ и там триумфите му не престават. Той е член и на Хора на пловдивските момчета.

Създателят на ДВГ „ Пеещите котенца “ Невена Кючукова благодари на всички прелестни деца-участници и ръководители в концерта, на превъзходните си сътрудници аранжори на песните й, на невероятните родители, баби и дядовци, които поддържат гения на децата и на приятелите и спонсорите, помогнали за реализиране на детския театър.

Ръководителят на „ Пеещите котенца “ получи приветствени адреси от институции, издателства, културни дейци и общественици, както и доста родители. Сред тях майките на пораснали „ Пеещи котенца “. Една от тях Надежда Фердинандова, чиито наследник Димитър е студент по авиокосмическо инженерство в Университета в Бирмингам, теоретичен комуникатор и юношески водач, показа: „ Двадесет и пет години ДВГ „ Пеещите котенца “ твори изкуство, неподвластно на времето, и продължава да вълнува дребни, огромни и още по-големи ценители на музиката.

Песните им забавляват, усмихват, само че и възпитават в обич към хубостта и блян към съвършенство. А младите реализатори очароват с гений, артистичност и откровеност “.

Тя добавя: „ Имахме наслаждение да се докоснем до магията на „ Пеещите котенца “ и да споделим три години от тяхната история, когато огромният ни наследник Димитър бе част от състава в предучилищната си възраст. Там под управлението на госпожа Кючукова и нейния екип той направи първите си стъпки на сцената и натрупа толкоз скъп опит за държание пред аудитория. Както той, по този начин и Тодор, който също за малко бе в редиците на дребните артисти, образуваха отношение към музиката и изкуството като цяло и се научиха на труд и неизменност. Огромна признателност към госпожа Кючукова – като експерт и човек тя твори чудеса! “. Майката на Виктория Пенева – Силвия, която бе дълготраен солист на вокалната група написа: „ Не спирайте да откривате надарените пеещи деца, да им давате прелестните си песни и да ги дарявате с майчинската си любов и грижа! “.

„ Събитието бе вълнуващо, заредено с позитивни страсти, а организацията и водещите бяха на високо равнище и ме накараха да се усещам удобно, особено. Впечатлена съм от гения на композитора и текстописец Невена Кючукова, както и на аранжорите, основали детски песни, които звучат модерно, съвременно, завладяващо, емоционално… “, разяснява Йоана-Криста Соколова след спектакъла.

„ Голяма страст, необикновено преживяване. Невена Кючукова е велика жена, същински будител, подстрекател! Благодаря за страстта и за това, че докоснахте сърцата ни! “, показа една от бабите на солистка от „ Пеещите котенца “ Светлана Костова, чиято внучка се завърна със златен орден от влиятелния конкурс „ Magia Italiana “ и впечатли интернационалното жури с осъществяването си на песента „ Странна лодка “.

„ Беше необикновено прекарване и страст! Прекрасни песни, надарени дечица и доста въодушевление за всички! Поздравления за Невена Кючукова и целия екип “, разяснява един от гостите педагогът Марияна Тушева.

През цялото време децата от публиката пееха дружно с дребните реализатори и се забавляваха. На финала на спектакъла на сцената излязоха всички реализатори, както и пораснали „ Пеещи котенца “, посетители от залата и изпяха химна на вокалната група – „ Мау-мяу, котенце “, обичана на децата повече от 20 години и известна измежду милиони фенове в интернет по целия свят.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР