Над 15 000 декара земеделски земи от Държавния поземлен фонд

...
Над 15 000 декара земеделски земи от Държавния поземлен фонд
Коментари Харесай

71 лева за декар: Най-скъпата земя в Добричка област е черноземът в Генерал Тошево

Над 15 000 декара аграрни земи от Държавния аграрен фонд в Добричка област ще бъдат предоставени под аренда за 10 икономически години. Областната дирекция " Земеделие " разгласи първата тръжна сесия за свободните площи за стопанската 2022-2023 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

За най-вече ниви ще се наддава в община Крушари, където се оферират общо 6120 декара при начална цена за аренда 61 лв. на декар. Началната тръжна цена за чернозема е най-висока в община Генерал Тошево - 71 лв. за декар като се чака земеделските производители да вземат под аренда 4451 декара. Над 300 полета с обща повърхност 4411 декара ще бъдат разиграни в община Добричка при начална цена 66 лв. за декар.

Най-ниски са цените в общините Тервел и Каварна - надлежно по 31 лв. и 38 лв. за декар, само че там са оповестени единствено по няколко парцела, за които на предишни търгове не са постъпили оферти. В крайморските общини Балчик и Шабла свободните земи за развъждане на едногодишни полски култури също са малко като страната желае от претендентите за арендуване най-малко по 61 лв. за декар.

Търговете с скрито наддаване ще се състоят в дните сред 25-29 юли и на 1-2 август, съгласно оповестения график за общините от регионалната дирекция " Земеделие ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР