Над 130 са хотелите, подслонили бягащи от войната в Украйна,

...
Над 130 са хотелите, подслонили бягащи от войната в Украйна,
Коментари Харесай

Над 130 хотела са подслонили бежанци у нас, ще получат парите си след 15 април

Над 130 са хотелите, подслонили бягащи от войната в Украйна, които досега са подали заявки за подкрепяне от страната. Това заяви в Пловдив ръководителят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров. Той акцентира, че средствата ще бъдат преведени по сметките до 15 април. На този стадий не се планува нарастване на парите за нощувка на човек, която е 40 лв. дневно.

Спрямо подадените досега заявки и фактури от страна на хотелиерите ще бъдат изплатени общо над 6 милиона лв. доникъде на месеца, посочи Илин Димитров: " Засега сумата от 40 лв. съгласно информацията, която имаме от хотелиерите, като аз съм съвсем всеки ден на срещи с тях, тях ги устройва. Винаги може по-добре, факт е, само че трима души в една стая, това е към 120 лв., което е изцяло задоволително. Вече времето се стопля и отоплението няма да излиза толкоз скъпо. Знаете, че и токът се възстановява към този момент, тъй че за момента тя ще остане в този размер ".

Преди летния сезон главно предизвикателство е да бъде показана страната ни като безвредно място за туризъм изключително на западните пазари, само че и на тези към нас, сподели още Илин Димитров: " Те са многокомпонентни проблемите. Едните са от мините, другите са изобщо от военната конюнктура. Той към този момент Covid отстъпи, само че като цяло районът е неустойчив и това се вижда от сътрудниците. Ние в този момент работим в тази тенденция. Ще бъдат показани клипчета, че тук е умерено, хубаво, чисто, туристите са мечтани ".

И прогнозата на Илин Димитров за идния летен сезон: " Ще бъде по-добър от предишния, само че ще е надалеч от 2019-та за жалост. Ако не бяха зародили военните дейности, ние щяхме да стигнем съвсем равнищата на 2019-та ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР