Над 130 евродепутати призоваха в декларация за въвеждане на данък

...
Над 130 евродепутати призоваха в декларация за въвеждане на данък
Коментари Харесай

Над 130 евродепутати призоваха за данък за свръхбогатите

Над 130 евродепутати приканиха в декларация за въвеждане на налог за свръхбогатите, подобен на този, с който ще бъдат облагани мултинационалните компании, оповестиха от пресцентъра на евродепутата Петър Витанов. 

" Това, което постигнахме за мултинационалните компании, в този момент би трябвало да се приложи за богатите ", декларират европейските депутати.

Предложението е да бъде въведен напредничав налог, с който свръхбогатите да бъдат облагани.

Участниците в самодейността дават образец с най-богатия американец – притежателят на Тесла и Туитър – Илон Мъск, който през 2018 година „ не заплаща нито цент федерални налози “.

Подобно е ситуацията и с най-богатите французи. 370 от най-богатите семейства в страната са били обложени единствено с сред 1 и 3 %.

" На форума в Давос 200 мултимилионери приканиха да бъдат облагани с повече налози ", напомнят евродепутатите с претекста за

„ отбраната на демокрацията и създаване на по-справедливи стопански системи тъкмо в този момент “. Подкрепилите декларацията напомнят, че

през последните години интернационалното данъчно съдействие е поставило завършек на доста практики за укриване на налози от огромни компании.

" Не може да се каже същото, когато става въпрос за извънредно благосъстояние, където към момента не са подхванати съответни интернационалните дейности ", акцентират в декларацията си евродепутатите.

Mнозинството от тях са от групата на С&Д (Социалисти и демократи) и Зелени/ЕСА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР