Над 125 хил. украински военнослужещи са разположени близо до границата

...
Над 125 хил. украински военнослужещи са разположени близо до границата
Коментари Харесай

Москва: Има над 125 хил. украински войници до границата с Русия. Защо никой не говори за тях?

Над 125 хиляди украински военнослужещи са ситуирани покрай границата с Русия, което не оказва помощ за понижаване на напрежението в района. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в Европейския съюз (ЕС) Владимир Чижов в изявление за BBC. Той добави, че Москва се надява да позволи несъгласията със Запада по отношение на Украйна посредством дипломатически договаряния.
Снимка: ТАСС
 
Отговаряйки на журналистически въпрос за концентрацията на съветски войски на границата с Украйна, дипломатът обърна внимание на дейностите на управляващите в Киев. "Защо никой не приказва за украински бойци? Армията им се състои от повече от четвърт милион души, повече от половината от които са ситуирани тъкмо до Русия ", сподели Чижов.

Постоянният представител на Русия в Европейски Съюз добави, че Москва се надява да позволи разликите със Запада по отношение на Украйна посредством дипломатически договаряния. "Все още имаме вяра, че има място за дипломация. Русия приготвя формален отговор на отговорите, които получихме от Съединени американски щати и НАТО по отношение на съветските опасения за сигурността в Европа ", сподели той. В същото време Чижов акцентира, че в подтекста на настоящите договаряния "е значимо да не се предизвика Русия да промени мнението си " по отношение на готовността й за водене на разговор.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР