Над 1200 учители и повече от 12 000 ученици работят

...
Над 1200 учители и повече от 12 000 ученици работят
Коментари Харесай

Цоков: Над 12 000 ученици работят в класните стаи с географски информационни системи

Над 1200 учители и повече от 12 000 възпитаници работят в класните стаи с географски осведомителни системи (ГИС), заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на годишните награди на Есри-България.

Компанията дава безвъзмездни лицензи на български учебни заведения за потребление на нейни артикули и годишно организира Национален учебен конкурс „ Изучаваме света с Географска информационна система “, който се организира под патронажа на Министерството на образованието и науката, оповестяват от МОН.

 „ Една от главните задания за смяна на образованието е въвеждане на смислени цифрови решения и образуване на нов метод на мислене. Обучителният развой да предизвика проучване и опознаване на света към нас и сходни начинания оказват помощ за все по-масово нахлуване на планово основано и практическо насочено образование “, сподели министър Цоков.

 На тържествена гала бяха връчени награди за специфични достижения в региона на Географските осведомителни системи в пет категории – „ Държавна администрация “, „ Местно самоуправление “, „ Частен бранш “, „ Сигурност “ и „ Международна организация “. Инициативата е част от отбелязването на Световния ден на Географските осведомителни системи (ГИС).

Форумът събра на едно място водещи интернационалните специалисти и над 700 представители на повече от 200 организации от държавната администрация, локалното самоуправление, бизнеса, академичната общественост, неправителствения бранш и доста други. Официален уредник на събитието е Есри България, а сътрудници са над 50 водещи организации от разнообразни сфери.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР