Над 1200 състезатели са заявили участие в 15-о издание на

...
Над 1200 състезатели са заявили участие в 15-о издание на
Коментари Харесай

Mеждународни съдии пристигат в България за 15-о издание на турнира по таекуондо Херея оупън

Над 1200 състезатели са декларирали присъединяване в 15-о издание на интернационалния шампионат по олимпийско таекуондо " Херея оупън ", който ще се организира на 21 и 22 април в " Асикс Арена ".

Отличията в дисциплините " спарниг " и " пумсе " (форма) ще си оспорват спортисти от 21 страни - Гърция, Италия, Швеция, Швейцария, Португалия, Турция, Австрия, Норвегия, Хърватия, Египет, Индия, Сърбия, Англия и други.

В София идват 21 от най-хубавите интернационалните съдии. Част от тях са били рефери на най-престижните шампионати - тези от веригата Гран При, на Световни и европейски шампионати.

" Този шампионат ще сплоти три надпревари. В неделя ще бъде ранкингов шампионат Е2, който носи точки за европейската и международна класация за кадети и юноши. В този ден ще проведем и шампионат в дисциплината " пумсе " или така наречен " форми ", а в неделя и в понеделник ще се състои всеобщия шампионат " Херея Оупън ". Екипировката ще бъде електронна. Ще се играе на 8 игрални полета – те ще варират взаимозависимост от дисциплините и шампионатите. Надявам се, че и тази година конкуренцията ще се трансформира в празник за всички състезатели, треньори и съдии ", сподели уредникът и президент на Търговска колегия Херея Ангел Кирчев.

Да поддържа състезателите в " Асикс Арена " ще бъде и европейската шампионка за дами и за девойки и тройната международна шампионка по кикбокс Калина Бояджиева. С надарената спортистка, която е играч в клуб Херея бяха свързани очакванията за квота за олимпийските игри в Париж. Месец преди квалификацията обаче тя претърпя тежка травма, която постави завършек на очакванията й за присъединяване на Игрите в Париж.

" Тя ще пристигна в залата и ще поддържа състезателите. Те ще имат опция да я видят и да се срещнат с нея. Операцията на Калина е сполучлива. Възстановяването й върви по проект. Надявам се през есента да се върне на доджанга ", добавил Кирчев.

Организаторите са планували медали за присъединяване за всички деца, които не съумеят да стигнат до призовите позиции.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР