Над 120 язовира да бъдат прехвърлени на държавата, настояват общините

...
Над 120 язовира да бъдат прехвърлени на държавата, настояват общините
Коментари Харесай

Искат над 120 язовира в Пловдивско да бъдат прехвърлени от общините на държавата

Над 120 язовира да бъдат трансферирани на страната, упорстват общините Брезово, Сопот, Асеновград и Раковски. Причината е, че нямат средства, с цел да ги поддържат.

Водните обекти не се употребяват за обезпечаване на питейна вода и положението им не е рисково, оповестиха от Областната администрация в Пловдив. Въпреки, че общинските препоръки към този момент са одобрили прехвърлянето на язовирите към страната, все още това се бави, защото има неясноти към собствеността на водните обекти.

56 са общинските язовири на територията на Брезово. От тях ще бъдат непокътнати четири, които ще се употребяват при рецесия с питейната вода за популацията. Очаква се другите да бъдат трансферирани към държавното дружество „ Управление и стопанисване на язовирите ".
Христо Енков, кмет на община Брезово: За поддръжка на язовир отиват сред 6 и 10 000 на година, направете сметка - 56 язовира за каква сума приказваме и ние не получаваме дотация от страната в тази връзка, тъкмо за това желаеме да ги отдадем, с цел да може тези пари да отидат някъде другаде.Йордан Кюмюрджиев, Областна администрация - Пловдив: В над 90 % от случаите язовирите са ситуирани в няколко парцела като водното езеро е ситуирано в обособен парцел и единствено то е записано като язовир в кадастралните карти. Язовирната стена и приливниците са в други обособени парцели, които са записани като метод на трайно прилагане земеделска земя, мера, пасбище.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР