Над 120 са записаните за участие до момента в първото

...
Над 120 са записаните за участие до момента в първото
Коментари Харесай

Фрийстайл скиори и сноубордисти превземат Пампорово

Над 120 са записаните за присъединяване досега в първото издание на „ Pamporovo FreestylerZ “, което ще се организира през уикенда. Заявка за присъединяване все още са дали някои от най-хубавите родни състезатели от цялата страна, оповестиха уредниците.

В надпреварата ще вземат участие деца, младежи и огромни на възраст от 6 до 50 години, като за другите възрастови групи ще има три обособени старта. В петък ще бъде надпреварата за деца в категории до 8 годишни, до 11 годишни, до 13 годишни и до 15 годишни. В събота ще бъде надпреварата за юноши и девойки до 19 години и мъже и дами над 20 години, а неделният ден е предназначен на ветераните, като забавното при тях е, че ще бъдат оценени от спечелилите при децата в предходните дни.

Слоупстайл дисциплината е доста атрактивна, съставлява композиция от трикове и скокове изпълнени по особено построено трасе и се прави оценка от съдии. Арена на конкуренцията ще бъде Пампорово Сноупарк, построен на писта номер 1 „ Малката стена “. Трасето е с дължина към 700 метра и включва 5 обособени секции с няколко огромни скока, уреди за пързаляне, както и първия за страната ни построен „ Спайн “, който съставлява огромна пирамида с опция за скачане от всички направления.
За призьорите в обособените възрастови групи има готови доста парични и предметни награди, обезпечени от спонсорите на събитието. Сред наградния фонд има обезпечени 700 лв. в брой, както и чифт чисто нови ски Faction, основани персонално от международно известния Кандид Товекс.

Във финалната част на трасето до влека на Малката стена ще има специфична зона за участници и аудитория, където ще има музика и всеки свободно ще може да следи атрактивните осъществявания на състезателите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР