Над 120 журналисти се намират в затвори в Турция, което

...
Над 120 журналисти се намират в затвори в Турция, което
Коментари Харесай

Над 120 журналисти са по затворите в Турция

Над 120 публицисти се намират в затвори в Турция, което е международен връх, а обстановката в медиите в страната не се е подобрила от анулацията на изключителното състояние предходната година, съобщи през днешния ден Международният институт по печата, представен от Ройтерс.

Турция разгласи изключително състояние малко след осуетения опит за прелом през 2016 година В продължение на две години бяха отстранени от работа 150 000 съдии, учени, офицери, държавни чиновници и други жители по съмнение за връзки с организацията на живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен, считан за подстрекател на преврата. Над 77 000 души бяха изпратени зад решетките в очакване на правосъден развой.

Стотици публицисти бяха дадени под съд след опита за прелом, множеството от които бяха упрекнати в тероризъм, уточни Международния институт по печата в собствен отчет, като добави, че броят на публицистите, които още са в пандиза, е намалял от над 160 на 120.

"Зад тези числа стоят нечувани нарушавания на съществени права, десетки публицисти са държани в пандиза с месеци, даже години, в очакване на правосъден развой, в доста от случаите без публично повдигнато обвиняване ", се споделя в отчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР