Над 1000 милиционери са били използвани, за да укротят и

...
Над 1000 милиционери са били използвани, за да укротят и
Коментари Харесай

Огромно число милиционери са потушили протеста в Башкирия

Над 1000 полицаи са били употребявани, с цел да укротят и потушат митингите в Башкирия. Той избухна поради произнасянето на ефикасна присъда против локален деятел - правосъдното решение е поради " език на омразата ".

Откакто избухна войната в Украйна, Русия засекрети на процедура всичко, обвързвано със силовата сфера в страната. Руският опозиционен телеграм канал ASTRA обаче се базира на свои източници - 1072 чиновници на съветските сили за сигурност са били ангажирани с митинга. Извикани са били подкрепления даже от прилежащи райони – Челябинск и Оренбург, а самият митинг беше многохиляден, отново по неофициални оценки към 10 000 души.



514 от ангажираните чиновници на реда са били полицаи в републиканските Министерство на вътрешните работи ръководства на Башкирия, а още 334 са били от Росгвардия. Това обаче се видяло незадоволително - извикани са подкрепления от 100 полицаи от Магнитогорск и 50 от Оренбург, с цел да оказват помощ на локалните сили за сигурност. За похлупак са пристигнали и 74 командоси от профилираното звено за специфични интервенции към Росгвардия (ФСВНГ), пише ASTRA.

В мощ е влезнал така наречен проект " Вулкан " - полицаите са използвали шокови гранати, сълзотворен газ и палки. По предварителни данни са ранени 18 протестиращи и 22-ма чиновници на силите за сигурност. 14 души са задържани и отведени в отдела за вътрешни работи в Баймакски регион. Арестувани са шестима души и против тях са отворени случаи за присъединяване в всеобщо вълнения, гарнирано с нанасяне на телесни повреди на чиновници на реда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР