Над 100 талантливи деца различни градове на страната огласиха с

...
Над 100 талантливи деца различни градове на страната огласиха с
Коментари Харесай

100 деца превърнаха Пловдив в СтоЛица на песента СНИМКИ

Над 100 надарени деца разнообразни градове на страната огласиха с чудните си гласове Европейската столица на културата на фестивала „ Пловдив – СтоЛица на песента “. Събитието, проведено от Арт Войс Център и Бег Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев, се организира за пръв път предходната седмица.

„ Целта на фестивала бе даровити деца от други градове на България да имат опцията да пеят дружно с Биг Бенд Пловдив. Също и децата от изявените певчески школи да посетят Пловдив и да станат другари “, описа вокалният възпитател Руми Иванова, която управлява Арт Войс Център.

Сред гостите тази година са „ Ню Войс “ от Търговище с началник Деси Станкова, която блесна с дребната Сесил Сабри в „ Шоуто на Слави “. Във феста се включиха и децата от „ Петнадесет лалета “ от Хисаря с началник Иван Димов. Те нашумяха с плана си " Любими песни от обичани филми ", с който малчуганите възродиха позабравени български мелодии. Третото учебно заведение за подрастващи гении, което се включи в музикалния празник, бе Центърът за детско изкуство „ Зорница “ от София с началник Галина Иванова.

Концертите събраха солидна аудитория, както в кварталите, по този начин и на централните подиуми – Ядрото в Капана и Римския стадион. Зрителите възградиха богато с овации дребните реализатори. Школите изнесоха рецитали в квартал „ Смирненски “, в Кючук Париж и в „ Тракия “. „ Три от концертите бяха с комбо състава на Биг Бенда. Чухме доста надарени деца. Те безусловно имаха по два-три часа подготовки с оркестъра и се оправиха чудесно. Изпяха си по два пъти песничките и се явиха на концерта. Това е мъжество за децата “, акцентира Руми Иванова.

По думите й всички посетители са били очаровани и възхитени от Ядрото и Римския стадион, от артистичната атмосфера на Европейската столица на културата. „ Децата се радваха зад сцената, получиха се страхотни купони. Много от тях затвърдиха другарствата си. Беше им радостно и безпределно прелестно. Пяха за пръв път с оркестър и за тях беше ужасно прекарване “, добави Руми.

Общото усещане на гостите било: „ Ние сме пяли на какви ли не подиуми, само че тук е неповторимо. Всички обичаме Пловдив “. Догодина Арт Войс Център и Биг Бенд Пловдив имат намерение да разширят обсега на фестивала „ Пловдив – СтоЛица на песента “ и да поканят повече певчески школи от страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР