Над 100 мигранти напуснаха Беларус със самолет вчера, след като

...
Над 100 мигранти напуснаха Беларус със самолет вчера, след като
Коментари Харесай

Минск съобщи, че над 100 мигранти са напуснали Беларус вчера

Над 100 мигранти напуснаха Беларус със аероплан през вчерашния ден, откакто не съумяха да доближат Европа през прилежаща Полша, заяви Минск, като добави, че са планувани и други полети, съобщи Франс прес.

Вчера от летище Минск са отпътували 118 души и други не престават да си потеглят, съобщи пред държавната осведомителна организация Белта Алексей Бегун, върховен чиновник на белоруското вътрешно министерство, отговарящ за миграцията.

Днес други мигранти чакат в зоната за качване на летището в Минск, с цел да се върнат в страната си, добави Бегун, без да заяви числа или националността на мигрантите. Той обаче посочи, че посолствата на няколко страни, като Сирия и Ирак, провеждат чартърни полети за репатриране на " свои жители, изпаднали в сложна обстановка " в Беларус.

Миналата седмица Минск разгласи, че първа група от мигранти, над 400 души, е напуснала страната със аероплан.

Беларуските управляващи работят по ограничения за решаването на миграционната рецесия на границата с Полша взаимно с представители на Международната организация по миграцията (МОМ) и организацията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), добави Бегун. Работи се по подготовката на взаимни ограничения за връщане на искащите в родината им, " както и за споразумяване на правния им статут и вероятно приемане в трета страна, която се съгласи да ги одобри ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР