Над 100 френски обществени фигури подписаха отворено писмо, в което

...
Над 100 френски обществени фигури подписаха отворено писмо, в което
Коментари Харесай

Хомофобски скандал с министър избухна във Франция

Над 100 френски публични фигури подписаха отворено писмо, в което осъждат хомофобски съгласно тях мнения, направени от неотдавна назначен министър, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Каролин Кайо, делегиран министър за локалните управляващи в новото държавно управление на Франция, образувано на 4 юли, беше запитана във вторник от Сената (горната камара на френския парламент) дали резервира позицията си срещу закона за еднополовите бракове и осиновяването на деца от еднополови фамилии, както през 2013 година По това време тя определила промяната като " каприз " и " проект, който опонира на природата ".

Първоначално Кайо застана зад изявлението си и означи, че има " доста другари измежду тези хора ". Два дни по-късно обаче тя се извини за думите си.

Отвореното писмо, което ще бъде оповестено във в. " Журнал дю диманш " през днешния ден, подлага на критика подбора на думи на министърката и повдига въпроса дали тя би трябвало да остане на поста.

" Как можем да приемем член на държавното управление да назовава френски жители " тези хора "? Как може да подценяваме това, че в съзнанието ѝ те не принадлежат към същата категория жители като останалите? ", се пита в него.

Писмото е подписано от членове на Народното събрание, кметове, някогашни членове на държавното управление като експремиера Манюел Валс, а също от публицисти, юристи и представители на гражданското общество.

Вчера министър-председателката Елизабет Борн сподели, че Койо е направила " шокиращи " изявления в предишното и не се изразила доста удачно, само че ще продължи да работи и ще остане " съсредоточена върху задачата си " в държавното управление ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР