Над 100 000 души излязоха на пореден протест срещу съдебната

...
Над 100 000 души излязоха на пореден протест срещу съдебната
Коментари Харесай

Над 100 000 души отново протестираха в Тел Авив заради съдебната реформа

Над 100 000 души излязоха на следващ митинг против правосъдната промяна в Тел Авив.

Те го направиха за 32-ра поредна събота, оповестява Channel 13. По данни на Crowd Solutions в акцията в Тел Авив са взели участие 103 000 души.

След митинга протестиращите организираха шествие до дома на ръководителя на Кнесета - законодателният орган в Израел. Те блокираха пътните артерии в региона.

Полицията разгласи дейностите на протестиращите за противозаконни, защото те са нарушили инструкциите да не се приближават до резиденцията на по-малко от 300 метра.

Няколко души бяха арестувани. Един от тях е обвинен, че е нападнал чиновник на реда по време на шествието. Арестувани са и трима палестинци на 16, 20 и 25 години. Твърди се, че са влезнали незаконно в Израел.

Припомняме, че митингите в Израел започнаха през януари 2023 година, като те са ориентирани против приемането на нови закони, които ще лимитират правото на Върховния съд да се намесва в решенията на другите управляващи.

Дълго време Народното събрание не смееше да одобри измененията, но в края на юли депутатите от ръководещата коалиция подкрепиха законовите промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР