Над 10 хил. лв. от бюджета на парламента са похарчени

...
Над 10 хил. лв. от бюджета на парламента са похарчени
Коментари Харесай

Парламентът е платил над 10 хил. лв. за командировка на депутат от ДПС до САЩ с Гешев

Над 10 хиляди лева от бюджета на Народното събрание са изхарчени за командировка на депутата от Движение за права и свободи Хамид Хамид до Съединени американски щати. Това излиза наяве от отговор на въпроси, заложени от Ивайло Мирчев, депутат от " Демократична България ".

Хамид бе в Съединени американски щати дружно с основния прокурор Иван Гешев. Двамата отпътуваха с обяснението, че ще участват на Националната молитвена закуска, годишно събитие под егидата на американския президент. В дните след идването им бяха разпростанени фотоси от няколко срещи с тяхно наличие.

Пътни и дневни

Пътуването на Хамид е коствало на Народното събрание 10 442. 58 лева, излиза наяве от отговора до Мирчев. В тази сума влизат самолетните билети, разноските за нощувки и дневни.
Според формалното известие на Движение за права и свободи по време на визитата си в Съединени американски щати Хамид е взел участие в молитвената закуска и е провел " работна среща за влизането на България в Шенген ". Тя е била с австрийския сенатор проф. Йозеф Хьохтъл, който заречен да оказва помощ на страната ни.

" Срещите минаха добре. България има потребност от поддръжка на всяко равнище. Подобни срещи би трябвало да се вършат по-често и по-интензивно ", обобщил е депутатът.

А кой заплати за Гешев?

И до момента остава мистерия кой е платил за пътуването на основния прокурор Гешев. На въпроси на Mediapool от държавното обвиняване обявиха единствено, че пари от бюджета на прокуратурата не са харчени. Освен това Гешев е бил в отпуска. Посещението му е било в " персонално качество ".

Въпреки това обаче за визитата бе обявено на уеб страницата на прокуратурата, който публикуваше и информации за визитите и срещите му./mediapool.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР